Omgeving

Omgeving

Anna Paulowna ligt in de kop van Noord-Holland op fietsafstand van het Amstelmeer, de duinen en stranden aan de Noordzee en het Robbenoordbos. Er is veel viswater in de buurt ener zijn twee kleine jachthavens. Het Noordzeestrand van Callantsoog, Groote Keeten, Julianadorp en Den Helder is dichtbij en goede bereikbaar per auto of fiets. Het Zwanenwater is een prachtig natuurgebied van Natuurmonumenten, waar u tussen de kudde wilde koeien kunt genieten van de vogels en de gevarieerde duinfauna die Noord-Holland rijk is.

Anna Paulowna heeft een eigen treinstation. Het dorp kent een gezellige kern met een winkelcentrum en een aantal leuke restaurants.

In het vroege voorjaar is de Anna Paulowna polder gevuld met een kleurrijke bloemenpracht. Ook in de vrij toegankelijke Poldertuin staan veel soorten regionaal geteelde bloemen. In van Ewijcksluis kunt u bij restaurant De Brug heerlijk drinken en eten met uitzicht op de jachthaven en genieten van een wandeling langs de IJsselmeerdijk. Het Amstelmeer biedt surfmogelijkheden en een strandje. Dierenpark Hoenderdaell is heerlijk om te wandelen en daarna neer te strijken voor koffie bij Brasserie Veer.

Het pittoreske Schagen ligt op enkele kilometers afstand. Deze karakteristieke vestingstad heeft vele winkels en horecagelegenheden. Ook Den Helder ligt dichtbij. De binnenstad heeft veel winkels en restaurants en een bezoek aan musea of een dagje Texel ligt binnen handbereik.

 

OMGEVING

Een impressie van de omgeving

Neem contact op

Wij besteden graag persoonlijke aandacht aan jou als gast. Neem gerust contact op met vragen.

Omgeving

Leuke bezigheden in de omgeving